Eucharistie

De eucharistie is voedsel voor christenen. Het is de plaats bij uitstek waar de Levende ons nabij komt. In de eucharistieviering drukken we ook onze dankbaarheid uit voor alles wat we van Hem gekregen hebben.

De eucharistie staat centraal in de geloofsbeleving en wordt dan ook de bron en het hoogtepunt van het christelijk leven genoemd. Alle sacramenten staan op haar gericht want de eucharistie is het sacrament bij uitstek van de tegenwoordigheid van de verheerlijkte en verrezen Christus.

Christus is op vele wijzen bij zijn kerk aanwezig, maar nergens is Hij zo intens aanwezig als in de eucharistie.’Dit is mijn Lichaam voor u gegeven. Dit is mijn Bloed, vergoten voor u en voor alle mensen tot vergeving va de zonden’. Zo sprak Jezus op het Laatste Avondmaal.

De eucharistie is maaltijd en voedsel. De eucharistie neemt ons op in de verbondenheid met de Heer (vertikaal) en met medemensen (horizontaal). De eucharistie versterkt christenen als kinderen van God en broeders en zusters van elkaar. Vanuit de eucharistie worden christenen ook gezonden. Alles wat zij ontvangen hebben kunnen zij niet voor zichzelf houden.

De eucharistie is niet alleen ‘gedachtenis’ aan het laatste Avondmaal en de zelfgave van Christus. De eucharistie laat ons nu reeds proeven van de ontmoeting met de verrezen Heer: ‘Heer Jezus, wij verkondigen uw dood en wij belijden tot Gij wederkeert, dat Gij verrezen zijt’.

Klik hier voor de folder Eucharistie, een mysterie

Vieringen in de parochie in Buggenhout-Lebbeke

8.45 u.

Gebedsmoment: 20 minuten voor God

Opstal  -  Sint-Gerardus Majellakerk

Woensdag in de vasten en advent

19.00 u.

Gebedsviering

Opdorp  -  Sint-Amanduskerk

10.00 u.

Gebedsmoment: Buggenhout bidt

Buggenhout  -  Sint-Niklaaskerk

18:30 u.

Rozenkransgebed om roepingen met aanbidding

8.00 u.

Buggenhout  -  Boskapel

8.00 u.

17.00 u.

Biechtgelegenheid

17.30 u.

18.00 u.

Opdorp  -  Sint-Amanduskerk

9.00 u.

Opstal  -  Sint-Gerardus Majellakerk

9.30 u.

Eucharistieviering (twee-wekelijks)

Denderbelle  -  Sint-Martinuskerk

9.30 u.

10.30 u.

Eucharistieviering (twee-wekelijks)

Wieze  -  H.H. Salvatorkerk

Buggenhout  -  Sint-Niklaaskerk

11.00 u.

Lebbeke  -  O.-L.-Vrouw Geboortekerk

Eucharistieviering in LebbekeDenderbelle en WiezeDeze regeling kan wijzigingen ondergaan in het kader van het realiseren van de parochie in Buggenhout-Lebbeke. Check daarom steeds het parochieblad. Voor een abonnement neemt u contact op met het parochiesecretariaat.

Kijk voor de geplande vieringen ook bij de kalender.

Klik hier voor de contactinfo van onze secretariaten