Voorbereiding Palmzondag en Pasen 2019

12/04/2019

Vorige vrijdag kwam er een grote groep vrijwilligers samen om de Goede Week voor te bereiden. Lindsay, die de coördinatie op zich had van deze werknamiddag, was heel blij met de grote opkomst. Koffie stond klaar en er waren verschillende cakes aanwezig. Zelfs José bracht nog een mand met eigen gebakjes mee. Er was een aangename sfeer.

 

Na een kort gebed voor diaken André Arnould organiseerde men zich vlug in vier werkgroepen. Een eerste ploeg zorgde voor de liturgische volgblaadjes en boekjes voor de diverse diensten. Er werd geniet en gevouwen en het tempo lag hoog. Een tweede equipe verknipte de palmtakken tot kleine takjes. De snoeischaren selecteerden kritisch de schoonste takjes eruit. Het volgende team zorgde ervoor dat elk gekeurd takje een plaats kreeg op een kaartje voor Palmzondag. Een zeshonderd werden er geniet voor drie diensten en voor de rustoorden. De vierde groep zorgde voor chocolade paaseieren, ze worden nog steeds geen lente-eitjes genoemd, die zorgvuldig met de tip naar boven in een zakje werden gestopt en met een paaswens erbij. Het lintjesteam zorgde voor een strikje aan het zakje.

 

Het was bij momenten verbazend stil in de groep, niettegenstaande de samenstelling van het gezelschap. Het leek zelfs alsof er door het vele werk er bij momenten geen tijd was om te praten. Maar aangezien er koffie was, was er ook op andere momenten toch koffieklets. Het was een toffe bende! Bedankt om jullie tijd, inzet en medewerking. Het wordt enorm geapprecieerd en dankzij jullie is de Goede Week al bijna geslaagd.

 

GCL