Bijeenkomst acolieten Mariaparochie

Op 31 oktober zijn we met de acolieten samengekomen voor wat vorming en samenzijn, tevens om te bedanken voor de dienstbaarheid het hele jaar door. Zoals bij elk engagement vraagt acoliet-zijn tijd en inzet elke week/maand opnieuw. We zijn blij dat we een mooi groep van jongeren hebben die zich als...

Lees meer

Anne-Sophie en Down the road

In het voorjaar kregen we in de sacristie van Anne-Sophie een geheim bericht, we mochten het aan niemand zeggen: ze zou meedoen aan Down the Road. Ze zou ook een aantal weken afwezig zijn als acoliet voor de vieringen. We beloofden dat we zouden proberen het stil te houden en zij beloofde de...

Lees meer

Acolietendag 2022 Mariaparochie

een bedankingsmoment voor de acolieten, een jaarlijkse daguitstap. Binnen de acolietenwerking ontstond er een verantwoordelijk team onder de oudere acolieten... Titilayo, Matthias en Yoran nemen de zorg op zich voor de werking.

Lees meer

Eerste communies in de Mariaparochie

Eerste communies zijn niet altijd gemakkelijk, omdat veel kinderen de eucharistie niet meer kennen. En toch kiezen sommige ouders ervoor. We hopen dat het een gebeuren mag zijn waarin men nadenkt over zijn eigen doopsel en kinderen meer laten deelnamen aan het kerkelijk leven.

Lees meer

Acolietenbijeenkomst

Jongeren in de kerk wordt een zeldzaamheid. Maar als ze er zijn brengen ze een zekere frisheid. Ze kennen de kerk van nu en niet van het verleden en vertrekken niet vanuit ‘hoe het al altijd is geweest’. Ze hebben de flexibiliteit om in het nu te staan.

Lees meer

Allerheiligen 2021

Allerheiligen is een van de grote hoogdagen waar we aandacht hebben voor de mensen die voor ons hebben geleefd.

Lees meer

Zoeken

Dekenaal nieuws