Donderen in Keulen? Nee, veel dichter…

Vorige week woensdagnacht 28 op 29 augustus werden de meesten van ons wakker van de verschrikkelijke donderslagen. Wie zich niet verstopte onder de donsdekens… zal ook verschillende keren bliksems hebben gezien.

Vermoedelijk, of niet, zul je gemerkt hebben dat het uurwerk- en klokkensystemen van de O.-L.-Vrouw Geboortekerk niet meer werken. Er is een blikseminslag geweest die de zekering in het torenkastje heeft geraakt en via daar ook het bekabelingssysteem naar het controle- en besturingsbord in de sacristie. Een medewerker van Clock-o-Matic heeft er alles aan gedaan om mogelijkse herstelling uit te voeren, maar de bekabeling moet wel degelijk vernieuwd worden. Echter, de planning van de firma is volboekt voor minstens drie weken (vermoedelijk vijf weken). Dit is uiteraard te lang voor onze kerk!

De kerkraadsleden zoeken naar een oplossing om de bekabeling zovlug als mogelijk te herleggen.

Een haan die niet kraait is niet goed evenals een klok die niet luidt. En we willen ook niet dat de tijd te lang stil staat in Lebbeke. Dus: wordt vervolgd.