Geen eucharistievieringen op zondag?

De maatregelen die de Belgische bisschoppen gisterennamiddag 12 maart 2020 hebben genomen om publieke liturgische vieringen te schorsen, klonken drastisch en maakten ons onwennig (lees hier de verklaring). Hoe kunnen we dan toch op zondag de eucharistie meebeleven? Of op weekdagen gebedsvieringen?

We zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje:

Radio 1 en TV Eén
Zondag 15 maart:
10u: radioviering vanuit de Sint-Niklaaskerk in Gent via Radio Eén. Het geluid hiervan wordt ook uitgezonden via TV Eén.

Een overzicht van de vieringen de komende weken vind je hier op Kerknet

Radio Maria
. Elke weekdag om 09.00 uur
. Zondag om 10.00 uur