Tijdens de coronaperiode schakelde de Mariaparochie Buggenhout-Lebbeke over op virtuele middelen om zo veel mogelijke parochianen te bereiken. Zo kwam er een Youtube-kanaal waar de wekelijkse eucharistievieringen werden uitgezonden. Die digitale shift sloeg aan en heel wat mindermobiele kerkgangers schakelden toen over op de livestream.  

Met meer dan 1000 volgers op het Youtubekanaal oogstte de livestream heel wat positieve commentaren. En dat succes ging ook na de coronaperiode onverminderd voort. In die mate dat pastoor-moderator Geert C Leenknegt besloot om blijvend in te zetten op de livestream. Er werd geïnvesteerd in gebruiksvriendelijke software en vaststaande camera’s. Het enige wat nu nog ontbreekt is een vast team vrijwilligers. 

“We zijn een beetje slachtoffer geworden van ons eigen succes”, aldus Leenknegt. “Momenteel kunnen we rekenen op 3 toegewijde vrijwilligers, maar we zouden graag een roulement willen creëren zodat de tijdsinvestering tot een minimum beperkt blijft. Het gaat om twee uurtjes per weekend die de vrijwilliger in spe zou moeten vrijmaken. De eucharistie krijg je er gratis bij”. 

 

Concreet komt het engagement neer op een uurtje op zaterdagochtend om de wekelijkse Mariaviering te streamen of een uurtje op zondagochtend om de wekelijkse eucharistie te streamen in een beurtsysteem.
 

Wie zijn of haar plaatsje in de hemel wil veiligstellen, kan zich kandidaat stellen via het gemeentelijke platform ‘Give A day’ via onderstaande link https://www.giveaday.be/nl-be/vrijwilligerswerk/medewerker-streaming-ke… 

 

Meer info:

Via Koen Heuvinck p/a secretariaat@parochiebuggenhoutlebbeke.be, 052410595

 

Mariaparochie zoekt streamers