Solidair met de brandweer

 

Solidair met de brandweer

 

 

 

In het nieuws… 

We hoorden en zagen het in het nieuws… “"Een heel zwarte dag". In Beringen (Limburg) heeft er een brand in een leegstaand pand aan de Koolmijnlaan gewoed. De brand is intussen onder controle, maar heeft het leven gekost aan twee brandweermannen. Er vielen ook vier gewonden.” 

 

Het lijkt misschien ver of we waren het ondertussen al vergeten of er sterven af en toe wel eens mensen tijdens het uitoefenen van hun job… er wordt soms zoveel gezegd…

 

Grote betrokkenheid

Als geloofsgemeenschap is goed te bidden voor Chris Medo en Benni Smulders, de andere gewonden, de getroffen families en brandweerlieden. We mogen niet vergeten hoe belangrijk de inzet van brandweerlui is, die goed getraind worden om klaar te staan in alle mogelijke situaties, die meestal gevaarlijk zijn. Dat het niet zonder risico is, is opnieuw gebleken. Dit raakt alle brandweermensen die niet alleen treuren om het verlies van hun collega’s, maar ook het risico beseffen voor hun eigen leven en de gevolgen voor henzelf en hun dierbaren. Dat het voor de partners van de brandweermensen een even grote betrokkenheid vraagt wanneer ze plots worden opgeroepen voor een interventie is nu evenzeer pijnlijk begrepen. 

 

Langs deze weg willen we namens onze geloofsgemeenschap onze solidariteit uitdrukken, respect en hartelijke empathie en sympathie.

 

Geert C. LEENKNEGT, priester

 

--------------------------

dit artikel werd gepubliceerd in het parochieblad Week: 34 (21 augustus 2019) Editie: 2172 – Kerk en Leven Lebbeke