vacature parochieassistent
overleg

De Mariaparochie in Buggenhout-Lebbeke is op zoek naar een parochieassistent(e) om, in nauwe samenwerking met de pastoor en de parochieploeg de pastorale werking te ondersteunen en verder uit te bouwen.

Taak

• Actieve deelname aan het beleid van de parochieploeg
  • Hij/zij is verantwoordelijk voor een ‘project verbindende werking’, die tot doel heeft de spirituele, pastorale en diaconale zorg in de parochie te behartigen.

De taakomschrijving wordt verder opgebouwd met elementen van de volgende lijst, afhankelijk van de interesses en talenten van de kandidaat:

• Assisteren bij de uitwerking van het doopsel op schoolleeftijd, de 1e communiewerking en de vormselcatechese.
  • Meewerken aan de liturgie en de voorbereiding ervan (inclusief homilies, uitvaarten)
  • Meewerken aan initiatieven van volwassencatechese en geloopsverdieping
  • Activeren en coördineren van de acolietenwerking
  • Diaconale opdracht
  • Meewerken of coördineren in de werkgroep communicatie
  • Contact zoeken en leggen tussen parochie en gezinnen
  • Ruimte tot nieuwe initiatieven en het leggen van eigen accenten met een grote pastorale en sociale relevantie

• Katholiek en Kerk betrokken zijn
  • Je genoot een theologische en/of pastorale opleiding (master in de godsdienstwetenschappen of Godgeleerdheid, getuigschrift pastoraal of opleiding pastoraal werker aan het hoger diocesaan instituut te Gent of elders) en hebt een stageperiode doorlopen.
  • Basisvaardigheden op vlak van informatica en Communicatief vaardig zijn
  • In staat zijn groepen en taken te coördineren
  • Kennis hebben van sociale media
  • Onverenigbaar met een politiek of syndicaal mandaat
  • Teamgericht en zelfstandig kunnen werken
  • Flexibel, bereid tot avond- en weekendwerk
  • Beschikt over rijbewijs B en eigen wagen
  • Bereid tot het volgen van de voorziene vorming

We bieden:

• Een aangename en uitdagende werkomgeving.
  • ruimte tot nieuwe initiatieven en het leggen van eigen accenten met een grote pastorale en sociale relevantie
  • Indiensttreding: na onderling afspraak
  • Verloning als bedienaar van de eredienst

Informatie