viering 100 jaar Landelijke Gilde Lebbeke en er toch nog (betrekkelijk) jong uitzien

Dag op dag op 09 maart 2019, vierde de Landelijke Gilde Lebbeke hun 100 jarig jubileum. Het werd een topklasseviering met een Lebbeekse accent.

 

 

100 jaar voor een toekomst

Voorzitter Guido Philips verwoordde het als volgt: ‘Al 100 jaar brengt de Landelijke Gilde van Lebbeke elke dag weer mensen samen om gemeenschap te stichten. Want “Samen beleef je meer”. Een slogan die meteen ook aangeeft waar het bij ons echt om draait: het “Samenzijn”. Maar misschien ook het samen “worden”, want een gemeenschap word je niet van vandaag op morgen. In onze tijd ligt terecht veel nadruk op het individu en zijn of haar ontplooiing. Maar wat is een individu zonder het samen? Wie van ons wil eenzaam door het leven gaan? Wie van ons kan zijn of haar zorgen alleen dragen en wie van ons wil zijn of haar vreugde niet delen met anderen? 

Samen beleef je niet alleen meer, je bereikt ook meer, je brengt ook meer in beweging. Vandaag vieren we 100 jaar van samen dingen in beweging brengen, veraf en dichtbij, voor een mooie toekomst.’

 

Dank.

Tijdens de dankviering ontvingen ze namens de parochiegemeenschap uit handen van deken Leenknegt en in aanwezigheid van hun vroegere proost pastoor Vermeir een goedgevulde biermand als dank voor zoveel inzet. Deze streekproducten zijn dikwijls een goei hulp om vriendschap te ondersteunen.

 

Wensen

Er werden veel woorden van dank uitgesproken. Philips hoopt ook dat het feestelijk gebeuren verder mag nazinderen in de Landelijke Gilde Lebbeke. Dat ze verder blijven werken in een geest van solidariteit en dienstbaarheid. 

Dat ze goede besluiten nemen die de werking ten goede komen. Verder werd er ook gebeden dat ze daarbij de kracht krijgen om te aanvaarden wat niet kan veranderd worden en de moed om te veranderen wat dient veranderd te worden. Tegelijk ook de wijsheid om tussen deze twee het juiste onderscheid te maken. 

 

Ook wij wensen hen dit van ganser harte toe: proficiat.

 

GCL.

voor een fotoreportage klik