Wat op te geven voor de vastentijd?

Misschien wilt u het leven op de langzame weg proberen - letterlijk.

 

Wanneer heb je voor het laatst een heel memorabele vastentijd gehad? Of zelfs een levensveranderende vastentijd? Zo vaak geven we gewoon iets op zoals chocolade, zoals altijd, zonder er veel over na te denken. En we houden ons er niet echt aan. Of als we erin slagen om naar Pasen te gaan zonder genoemde chocolade te eten, realiseren we ons dat we sinds het begin van de vastentijd niet echt spiritueel zijn gegroeid. En is dat eigenlijk niet het punt?

 

Beschikbaar

Het punt van iets opgeven, van vasten, is het cultiveren van het innerlijke leven. Als we vasten, realiseren we ons hoe echt we afhankelijk zijn van God. We openen onze harten, onze geest en ons lichaam voor Gods liefde in ons leven. We kijken naar de manieren waarop we moeten groeien en zetten ons in om een ​​betere versie van onszelf te worden. En wanneer we onszelf beschikbaar stellen voor God, kunnen ongelooflijke dingen gebeuren. Dat is wat de vastentijd zo krachtig kan maken.

 

Doe iets

Maar u kunt nog een stap verder gaan. Geef niet zomaar iets op. Het heeft ook grote waarde om ‘iets voor de vastentijd te doen’. Het is de perfecte tijd om niet alleen zelfvernietigende gewoonten op te geven, maar ook om nieuwe levengevende gewoonten te vormen, gewoonten die zich kunnen uitstrekken tot na de 40 dagen van de vastentijd. Geef iets op, elimineer een slechte gewoonte uit je leven en vul dan die leemte in. Kijk hoe je een betere versie van jezelf kunt worden en je kunt inzetten voor een nieuwe goede gewoonte.

 

Hieronder staan ​​twee lijsten. De ene is een lijst met dingen om op te geven voor de vastentijd, en de andere is een lijst met levengevende gewoonten. Ik nodig je deze vastentijd uit om er een uit elke lijst te kiezen. Slechts één uit elke lijst. Geef iets op en vul dan de leemte.

*Op te geven *Wat kun je doen

Eet niet wat je wilt (bv. in plaats van het drinken van sinaasappelsap, drink je water)

Geef iets weg - elke dag.

Onderbreek mensen niet.

Stop met klagen.

Verspil geen wachttijd (bv. bid wanneer je in een rij wacht staat in plaats van sociale media te checken)

Breng tijd door in stilte (een uur of 10 min zonder telefoon, muziek, …)

Lees de evangeliën.

Ga in een kerk zitten met Jezus.

Doe elke dag een daad van liefde.

 

   

Dus, welke twee gewoonten leiden je dit jaar naar je beste vastentijd ooit?

Je bent op weg om de beste versie van jezelf te worden.

 

GCL.