Geloof verdiepen

De parochie neemt verschillende initiatieven om kansen te bieden om je geloof te vormen en te verdiepen
Voorbereiding voor doop
Voorbereiding voor eerste communie
Voorbereiding voor vormsel
Voorbereiding voor huwelijk
Diepzeeduiken in de Bijbel

Licht op zondag

Volwassencatechese ter voorbereiding op Pasen en Kerstmis. In de drie Buggenhoutse kerken, op één zaterdag/zondag in de Vasten en één in de Advent. Aansluitend voor of na de eucharistieviering. Ten gepaste tijde verschijnen de data in de kalender.

Catechese voor Iedereen

Tijdens de catecheses in de kerken van Denderbelle, Lebbeke en Wieze is Iedereen welkom. Tenslotte zijn en blijven we allemaal ‘geloofsleerlingen’. Kinderen en jongeren krijgen er een plaats, ouders van vormelingen en huwelijkskandidaten worden er hartelijk verwelkomd, de familieleden van een overledene weten zich niet alleen… Catechese wordt geloofsinitiatie in, met en door de gemeenschap zelf en op het ritme van het liturgisch jaar.

Zo’n ‘catechese voor iedereen’ realiseert verschillende oriëntaties van het vernieuwd perspectief op catechese waarover we de voorbije jaren nadachten. Het sluit aan bij de inzichten van de “catechese van de weg” van Luc Aerens en bij de oriëntaties van de recente brochure “Pastoraal bij het vormsel” (ICC).

Binnenkort meer info over:

Wegen naar volwassen Geloof (WeG)

Zangavonden

Vormings- en ontmoetingsavond voor lectoren

Liturgisch bloemschikken

Jokri