De eucharistie is voedsel voor christenen. Het is de plaats bij uitstek waar de Levende ons nabij komt. In de eucharistieviering drukken we ook onze dankbaarheid uit voor alles wat we van Hem gekregen hebben.

De eucharistie staat centraal in de geloofsbeleving en wordt dan ook de bron en het hoogtepunt van het christelijk leven genoemd. Alle sacramenten staan op haar gericht want de eucharistie is het sacrament bij uitstek van de tegenwoordigheid van de verheerlijkte en verrezen Christus.

Christus is op vele wijzen bij zijn kerk aanwezig, maar nergens is Hij zo intens aanwezig als in de eucharistie.’Dit is mijn Lichaam voor u gegeven. Dit is mijn Bloed, vergoten voor u en voor alle mensen tot vergeving va de zonden’. Zo sprak Jezus op het Laatste Avondmaal.

De eucharistie is maaltijd en voedsel. De eucharistie neemt ons op in de verbondenheid met de Heer (vertikaal) en met medemensen (horizontaal). De eucharistie versterkt christenen als kinderen van God en broeders en zusters van elkaar. Vanuit de eucharistie worden christenen ook gezonden. Alles wat zij ontvangen hebben kunnen zij niet voor zichzelf houden.

De eucharistie is niet alleen ‘gedachtenis’ aan het laatste Avondmaal en de zelfgave van Christus. De eucharistie laat ons nu reeds proeven van de ontmoeting met de verrezen Heer: ‘Heer Jezus, wij verkondigen uw dood en wij belijden tot Gij wederkeert, dat Gij verrezen zijt’.

De thuisgebonden of zieken kunnen ook met ons kunnen meevieren via de streaming van de eucharistie rechtstreeks op de facebookpagina Geert C. Leenknegt en wordt wat later gepost op het YouTubekanaal van de Mariaparochie in Buggenhout-Lebbeke voor de viering op zaterdagmorgen 8u. en op zondag om 11u.

De Mariaviering op zaterdag wordt ook uitgezonden telkens om 9u. op EclipsTV via Telenet op kanaal 51 of 86 en op Proximus op kanaal 90 in Vlaanderen en kanaal 340 in Brussel en Wallonië

Klik hier voor de folder Eucharistie, een mysterie

Vanaf 16/17 oktober is er een nieuwe uurregeling voorzien voor de vieringen

Vieringen in de Mariaparochie in Buggenhout-Lebbeke

8.45 u.

Gebedsmoment: 20 minuten voor God

Opstal  -  Sint-Gerardus Majellakerk

in de vasten en advent

19.00 u.

Gebedsviering

10.00 u.

Gebedsmoment: Buggenhout bidt

Buggenhout  -  Sint-Niklaaskerk

18:30 u.

Rozenkransgebed om roepingen met aanbidding

8.00 u.

Eucharistieviering of woorddienst
(wekelijks wisselend)

Buggenhout  -  Boskapel

8.00 u.

Eucharistieviering of woorddienst
(wekelijks wisselend)

17.00 u.

Biechtgelegenheid (tot 16/17 okt)

17.30 u.

Eucharistieviering (tot 16/17 okt)

18.00 u.

Eucharistieviering (tot 16/17 okt)

17.30 u. Eucharistieviering (vanaf 16/17 okt) Buggenhout  -  Sint-Niklaaskerk
Zondag 9:00 u. Eucharistieviering (tot 16/17 okt) Opstal  -  Sint-Gerardus Majellakerk
Zondag 9.00 u. Eucharistieviering (vanaf 16/17 okt)
elke 1de zondag van de maand
Denderbelle  -  Sint-Martinuskerk

9.00 u.

elke 2de zondag van de maand

elke 3de zondag van de maand
Wieze  -  H.H. Salvatorkerk
elke 4de zondag van de maand
Opstal  -  Sint-Gerardus Majellakerk

9.30 u.

Eucharistieviering (twee-wekelijks)  (tot 16/17 okt)

Denderbelle  -  Sint-Martinuskerk

9.30 u. Eucharistieviering (twee-wekelijks)  (tot 16/17 okt) Wieze  -  H.H. Salvatorkerk

10.30 u.

Eucharistieviering  (tot 16/17 okt)

Buggenhout  -  Sint-Niklaaskerk

11.00 u.

Eucharistieviering

Lebbeke  -  O.-L.-Vrouw Geboortekerk

Voor de regeling die tweewekelijks of wisselend zijn, check steeds het parochieblad. Voor een abonnement neemt u contact op met het parochiesecretariaat.

Kijk voor de geplande vieringen ook bij de kalender.

Dekenaal nieuws