Uitreiking Persprijzen in Belgica Bis

 

De Dendermondse Perskring heeft zopas de laureaten van haar persprijzen verkozen. Het Sintemettencomité van Denderbelle, Turnkring Nut en Vermaak van Buggenhout en pijnder Gustaaf Mannaert uit Dendermonde vallen in de prijzen.De Dendermondse Perskring, actief in Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout, reikt elk jaar de Persprijzen uit. Die gaan traditiegetrouw naar personen of verenigingen die zich het voorbije jaar erg verdienstelijk maakten. De vereniging wil hiermee vooral vrijwilligers en stille werkers in de bloemetjes zetten.

In de categorie sociocultureel gaat de eer dit jaar naar het Comité Sintemetten Belle. De vrijwilligers van deze vereniging zetten zich bijzonder in om het erfgoed rond Sint-Maarten in Denderbelle en de Sint-Martinustraditie in leven te houden. Daarvoor werden het voorbije jaar verschillende activiteiten opgezet. Zo waren er onder andere al voordrachten, werd een bier Martienuske gebrouwen, de Sint-Martinuskapel gerestaureerd en wandelroutes uitgestippeld.

In de categorie Sport gaat de trofee naar Turnkring Nut en Vermaak van Buggenhout. Die bestaat honderd jaar en brengt nu nog altijd tal van kinderen, jongeren en volwassenen aan het turnen. Het eeuwfeest werd onder andere gevierd met een turnshow en er is een boek rond het jubileum in de maak.

De Life Time Achievementtrofee tot slot gaat naar Gustaaf Mannaert uit Dendermonde. De gewezen deken van Pijnders loodste de mannen en het Ros Beiaard in mei vorig jaar door de Dendermondse straten tijdens de Ommegang. Zelf droeg hij drie keer het Ros Beiaard: in 1975 samen met zijn vader, in 1990 en in 2000, met de apotheose op de Grote Markt. Genoeg redenen dus om Mannaert te belonen voor levenslange verdienste.

 

De uitreiking van de Persprijzen had plaats op zondag 5 maart om 10.30 uur, in Zaal Belgica Bis aan de Kerkstraat in Dendermonde. Iedereen mag deze plechtigheid bijwonen.

 

 

Dendermondse Perskring

Foto: foto (Geert De Rijcke) facebook Perskring Dendermonde met dank aan Marc Goossens

 

© Geert De Rijcke

© Geert De Rijcke

 

© Geert De Rijcke

© Geert De Rijcke